U trendu

Šaps: Da planiramo put u inostranstvo, ali oprezno

LONDON -Ministar saobraćaja Grant Šaps rekao je da stanovnici Britanije mogu da počnu da razmišljaju o rezervaciji letovanja u inostranstvu, ali da i dalje postoje rizici.

Rojters prenosi da je vlada objavila detalje svog novog sistema „semafora“ za putovanja u inostranstvo koji zemlje svrstava u zelenu, žutu ili crvenu kategoriju na osnovu rizika od KOVID-19.
„Po prvi put ljudi mogu da počnu da razmišljaju o poseti voljenima u inostranstvu ili možda o letnjem odmoru, ali to treba da radimo veoma oprezno, jer ne želimo da vidimo povratak koronavirusa u našoj zemlji“, izjavio je Šaps za „SkajNjuz“, prenosi agencija.

Britanija će početkom narednog meseca doneti odluku da li će dozvoliti međunarodna putovanja od 17. maja i koje će zemlje biti u crvenoj, žutoj ili zelenoj kategoriji u sistemu „semafora“ koji se zasniva na rizicima od KOVID-19.

Broj slučajeva Kovid 19 u Britaniji značajno je opao, a vladin prioritet je da izbegne narušavanje takvog uspeha uvozom sojeva virusa iz inostranstva koji su otporni na vakcine, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.