U trendu

SBB: Položen test kvaliteta i uz rekordno korišćenje usluga tokom vanrednog stanja

Kablovski operator SBB saopštio je da je položio test kvaliteta i uz rekordno korišćenje usluga tokom vanrednog stanja izazvanog epidemijom korona virusa.

Tokom vanrednog stanja i borbe sa korona virusom koji je podrazumevao izolaciju ljudi u domovima, korišćenje svih servisa SBB-a znatno je povećano, a SBB mreža je održala visok kvalitet usluga, navodi se u saopštenju.

Internet saobraćaj i gledanje televizije na toj mreži u realnom vremenu povećani su za 50 odsto, gledanje sadržaja iz Video kluba za 65 odsto, a usluge vraćanja video materijala unazad za 20 odsto.

Korisnici su telefonirali češće nego ranije, pa je i u fiksnoj telefoniji zabeležen skok od rekordnih 85 odsto.

Prema navodima te kompanije, primetne su i promene u gledanosti kanala i sadržaja, a nacionalni kanali zadržavaju svoje visoke pozicije gledanosti, ali se posebno ističeinformativa koja ih u stopu prati.

„Prema merenjima TV beat-a, N1 je skočio sa petog na treće mesto, a na četvrtom mestu plasirala se najmladja televizija Nova S, koja je osim informativnih imala i veoma gledan zabavni i serijski program“, naveo je SBB.

U toj kompaniji veruju da će i u svakoj prilici u budućnosti pokazati da mogu da se nose sa svim izazovima i da odgovore svim potrebama korisnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar