Šefica osoblja Elizabete II u Sandringamu dala otkaz

LONDON – Šefica osoblja kraljice Elizabete II u Sandringamu dala je otkaz posle 32 godine rada za britansku kraljicu, zato što osoblje nije htelo da provede mesec dana u izolaciji.

Patricia Erl (56) podnela je ostavku nakon što su pre nekoliko nedelja zaposleni odbili da provedu mesec dana u izolaciji s kraljicom, a bez mogućnosti da vide svoje porodice.

Kako piše britanski San, Patriciji je bilo neprijatno što su kraljičini zaposlenici odbili plan da se zbog pandemije korona virusa izoluju s kraljicom kako bi je zaštitili od virusa koji hara.

Patricia Erl je bila uzorna šefica osoblja, koja je pre dve godine dobila kraljevsku medalju kraljevskog viktorijanskog reda za svoj predani rad.

Ona nije htela da komentariše zašto je dala otkaz, a medijima je sve preneo portparol Bakingemske palate.

„Njezin odlazak bio je potpuno prijateljski“, kratko je saopštio.

Kraljevska obitelj je zamolila oko 20 zaposlenih na imanju u Norfolku da se mesec dana izoluju s kraljicom Elizabetom i princom Filipom zbog pandemije, kako bi bez straha od korona virusa mogli da provedu božićne praznike, preneo je portal Poslovni. hr.

Međutim, grupa zaposlenih odbila je taj plan, jer im se nije svidela činjenica da svoju porodicu neće videti u vreme Božića.

Kraljica s članovima svoje porodiče božićne praznike inače provodi u Sandringamu, ali zbog pandemije će prvi put posle 33 godine provesti praznike u dvorcu Vindzor.

Elizabeta II i njen suprug tamo su od oktobra, s time da je kraljica nekoliko puta zbog poslovnih obaveza otputovala u London na nekoliko dana. Prvi put nakon 1949. godine kraljevski par će praznike provesti i bez svoje dece.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.