U trendu

Senator Šumer: Od Bajdena dve milijarde za troškove Njujorka

NJUJORK – Prelazni tim novoizabranog predsednika Džozefa Bajdena obavezao se na promenu politike kojom će Njujorku dati oko dve milijarde dolara da nadoknadi troškove državnim i gradskim vlastima zbog kovida-19, izjavio je juče senator Čak Šumer.

Šumer će uskoro biti moćni većinski lider u Senatu i podstakao je povećanje sredstava pošto su guverner države Njujork Endru Kuomo i gradonačelnik Bill de Blazio skrenuli pažnju na budžetske nevolje izazvane korona virusom, piše „Njujork post“.

Šumer je direktno lobirao kod Bajdena i njegovog dolazećeg tima, rekli su iz njegove kancelarije.

Šumer je rekao da je „novoizabrani predsednik Bajden laserski fokusiran na ekonomski oporavak Amerike, a taj oporavak započinje suočavanjem sa troškovima koje su države i lokalne vlade imale u reagovanju na pandemiju“.

Dodatak za Njujork sledi nakon gotovo jednogodišnje borbe na Kapitol hilu sa republikancima koji su odbili da odobre značajnu pomoć državnim i lokalnim vladama, pozivajući se na nacionalni dug, piše njujorški list.

Prema Šumerovoj kancelariji, „iako su ova sredstva namenjena ublažavanju rastućih lokalnih troškova povezanih sa pandemijom, na kraju će pomoći i gradu Njujorku i državi u rešavanju budžetskih praznina povezanih sa kovidom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.