U trendu

Sin odbio da primi vakcinu, a očevu brutalnu kaznu pamtiće celog života

Piter Višart, vlasnik jedne građevinske firme u Melburnu bio je primoran da otpusti sopstvenog sina Danijela jer je odbio da primi vakcinu protiv koronavirusa.

On je za tamošnje medije rekao da “nema drugu mogućnost” nego da otpusti sina, jer je u Australiji vakcinacija građevinskih radnika obavezna, kao i da je njegov sin sam kriv jer nije želeo da se vakciniše.

Osim sina, morao je da otpusti još dvojicu radnika antivaksera.

– Današnji dan biće najgori u mom životu što se tiče poslovne karijere. Danas moram da odem na posao i da dam otkaz sinu. Već 50 godina radim u ovom poslu i ovo mi je definitivno najteži dan – naveo je Piter.

– Moj sin ne veruje da je vakcina dovoljno proverena i odbio je da je primi. Pokušao sam da ga ubedim, ali ne mogu da ga nateram na nešto što ne želi da uradi, čovek je punoletan – dodao je otac.

Inače, zbog odluke Vlade o obaveznoj vakcinaciji izbili su masovni protesti u Melburnu, a zaposleni će do petka morati da pokažu dokaz da su primili bar jednu dozu vakcine kako bi mogli nesmetano da se kreću i da rade.

Gospodin Višart rekao je da veruje da će pravila ubrzo biti ublažena i da će u tom slučaju vratiti sina na posao, prenosi Dejli mejl.

Takođe je pozvao demonstrante da smire strasti i da prihvate odluku Vlade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.