U trendu

Sindikat Sloga odbacio tvrdnju o širenju straha i panike

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ odbacili su danas tvrdnje  da predsednik tog sindikata Željko Veselinović širi strah i paniku preko društvenih mreža navodeći da je vazduh zagadjen jer gori otpad na deponiji u Vinči.

U saopštenju su odbacili navode direktora Javno komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Beograd Marka Popadića da predsednik tog sindikata širi paniku i ponovili da je vazduh zagadjen zbog deponije u Vinči koja je u plamenu.

„Umesto da saniraju vatru koja konstantno gori na deponiji u Vinči i truje zaposlene i gradjane Beograda, ovo preduzeće izvrće činjenice i daje objašnjenja da se radi o procesima koji su ‘posledica prirodnih procesa sleganja zemljišta“, navodi se u saopštenju sindikata.

Dodaje se da Gradska čistoća zloupotrebljava vanredno stanje, da najavljuje krivičnu prijavu zbog iznošenja informacija o vatri na deponiji i pominje korona virus za lični obračun sa predsednikom sindikata Sloga i njegovom podružnicom u tom preduzeću.

„Deponija u Vinči gori i vazduh je u Beogradu zagadjen, što se da videti i osetiti, posebno sada kada je smanjen saobraćaj u Beogradu zbog vanrednog stanja i ograničenog kretanja usled pandemije“, ocenili su u saopštenju.

Oni su dodali da bi Gradska čistoća i direktor tog preduzeća trebalo da znaju da je Veselinović kao predsednik sindikata „odgovoran da štiti zaposlene zbog štetnih posledica po zdravlje na radu, ali i kao gradjanin da upozori javnost na opasnost od zagadjenja, pa i preko društvenih mreža“.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Beograd Marko Popadić najavio je krivičnu prijavu protiv Željka Veselinovića, navodeći da je „zloupotrebio informaciju o zagadjenosti vazduha u Beogradu“ i na tviteru „plasirao neistinu o požaru na deponiji u Vinči, aludirajući kako je upravo ta deponija izvor zagadjenja vazduha i da je on (Popadić) kao direktor preduzeća odgovoran za to“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar