U trendu

Skadarlija gotovo pusta za doček nove 2022. godine

BEOGRAD – Da u Skadarskoj ulici nema trubača i praznične dekoracije, poneke kafana i restorana koji rade za novogodišnji noć i prolaznika koji užurbano koračaju kaldrmom, ništa ne bi podsetilo na čuvene dočeke u beogradskoj boemskoj četvrti.

Skadarlija je prošle godine zbog pandemije virusa kovid-19 bila pusta, ali se ni na ispraćaju 2021. stanje nije značajno promenilo.

Svirači orkestra Stanislava Antića „Veseli decembar“ kažu za Tanjug da su razočarani brojem ljudi i ističu da su od početka pandemije drugu godinu zaredom iznenađeni pošto je, objašnjavaju, atmosfera daleko od one 2019. godine i ranije.

Kažu da će se pre ponoći premestiti na drugu lokaciju, u veći zatvoren prostor, gde će zabavljati goste.

Njihove kolege su takođe odložile instrumente i sede na klupama ili u praznim baštama, jer nemaju kome da sviraju na skadarlijskoj kaldrmi.

Turisti iz Barselone koji su došli da posete ulicu čuvenu po dobrom provodu ističu da su zadovoljni atmosferom, ali kažiu dodaju da će ponoć dočekati na drugom mestu.

Mnogi ugostiteljski objekti zatvorili su svoja vrata zbog korona virusa, pa i nije bilo mnogo dostupnih opcija za organizovan doček Nove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar