Skandal: Šefica klinike donela koronavirus pa pretila kolegama otkazima

Direktorka klinike za kožne bolesti, Nina Caca Biljanovska, zaprepastila je Severnu Makedoniju kada se saznalo da je iz Italije došla zaražena korona virusom, a onda je kolegama pretila otkazima ako je prijave.

Biljanovska je krajem februara i početkom marta boravila u Alta Badiji, odakle je objavila niz fotografija na društvenim mrežama koje se dele uz osuđujuće komentare i nevericu zbog činjenice da je jedna lekarka dozvolila sebi toliki nivo neodgovornosti, prenosi Tportal.

Njeni kolege medijima su u Severnoj Makedoniji otkrili da su apelirali načelnici da se testira na korona virus nakon što se vratila iz Italije. Ona to ne samo da je odbila, već im je i zapretila otkazima ukoliko je prijave. Takođe, nastavila je najnormalnije da dolazi na posao.

Ministar zdravlja Venko Filipče u ponedeljak je održao vanrednu konferenciju na kojoj je potvrdio deo medijskih natpisa. Objasnio je da su u izolaciju stavili 64 ljudi koji su zaposleni u klinici, kao i 11 hospitalizovanih pacijenata kao i 13 pacijenata koji su se lečili u dnevnoj bolnici.

Filipče je kazao i da bi Beljanovska, koja se nakon povratka iz Italije nije stavila u samoizolaciju i nije poštovala preventivne mere, trebalo da bude otpuštena, ali da je u ovom trenutku njena ostavka nemoguća zbog predstojećih izbora.

Takođe, potvrdio je da je tokom vikenda Nina Caca Biljanovska učestvovala na konferenciji o kožnim bolestima na kojoj su bila 103 stručnjaka iz Severne Makedonije i Grčke.

Ministar je rekao da će smeniti neodgovornu direktorku klinike odmah nakon izbora 12. aprila.

U Severnoj Makedoniji korona virusom je zasad zaraženo sedmoro ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.