Skijaši ne žele da se testiraju pre ulaska na skijališta

LJUBLJANA – Na sastanku Slovenačkih skijališta i Udruženja vlasnika sku liftova zatraženo je da vlada povuče odluku o obaveznom brzom testiranju pre ulaska na skijališta i najavljeno je da će tražiti ocenu ustavnosti takve odluke ukoliko vlada ne bude imala razumevanja.

Predsednik Udrzuženja vlasnika ski liftova Manuela Božič Badalič rekla je da je jasno da skijaši ne prihvataju uslove za brzo testiranje, zbog čega je prvih dana Nove Godine ski liftove koristilo svega nekoliko skijaša, porenosi Tv Slovenija.

Kako je rekla, koncesionari ne mogu da obezbede takve testove, a skijaši ne žele da se svaki dan testiraju, zbog čega iako je bilo puno ljudi u skijalištima malo njih je koristilo ski liftove.

Ona je najavila da je uputila zahtev premijeru janezu Janši i ministru za infrastrukturu Jerneju Vrtovcu da bi se pronašlo bolje rešenje, ali da do sada nije dobila odgovor.

Navela je i da operateri žičara nisu zainteresovani za pooštravanje mera, ali ne mogu da posluju pod trenutnim uslovima, zbog čega će početi da podnose inicijativu za ocenu ustavnosti uredbe.

Nakon što su skijališta bila zatvorena prethodne nedelje, ponovo su otvorena 1. januara, međutim da bi se dobio ski pas potrebno je da posetilac ima negativan test na korona virus ne stariji od 24 sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.