U trendu

SLO: Dnevnim migrantima od ponedeljka potreban negativan test

LJUBLJANA – Dnevni radni migranti koji ulaze u Sloveniju od poneđeljka će na granici morati da pokažu negativan test na korona virus ne stariji od sedam dana, prema odluci slovenačke vlade.

Sutra se u Sloveniji nastavlja i masovno vakcinisanje pedagoškog osoblja u školama i vrtićima, uglavnom vakcinom AstraZeneka, uprkos jakim reakcijama na tu vakcinu prošle sedmice među zaposlenima u jednoj osnovnoj školi, navela je Hina.

Zdravstvene vlasti navode da je ta vakcina kao i ostale sigurna i efikasna, no uprkos tome mediji javljaju da je proteklih dana bilo dosta slučajeva otkazivanja već dogovorenih termina za vakcinisanje AstraZenekom.

Slovenačka vlada je danas objavila da je u poslednjih 24 časa od 2.984 testiranih potvrđeno 520 novih slučajeva korona virusa ili 17,4 odsto u odnosu na sve testirane, a petoro ljudi je preminulo od kovid-19, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 3.929.

Aktivnih slučajeva je 10.293, a hospitalizovan je 431 pacijent, što je manje nego prethodnog dana.

Do sada je ukupno vakcinisano 168.845 ljudi, od čega je 81.593 dobilo obe doze vakcine, objavilo je danas slovenačko Ministarstvo zdravlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.