Slovenija bi mogla mogla izbrisati HR s liste sigurnih zema

TRST – Slovenija bi vec sutra mogla uvrstiti Hrvatsku na listu zemlja koje nisu sigurne od zarze Covidom19, izjavio je portparol slovenacke vlade Jelko Kacin, pise portal Radio Kopar.

“Ukoliko se u Hvratskoj poveca na 10 broj zarzenih od koronavirusa na 100 hiljada građana, Slovenija ce biti priseiljena da izbrise susednu Hrvatsku sa lsite sigurnih zemlja”, rekao je Kacin.

On je istakao da nema nameru da sugerise Slovencima da ne idu u Hrvatsku na odmor, ali da zeli upozoriti građane da budu oprezni, posebno mlade, koji, tvrdi portparol Kacin, nisu pogođeni zarazom Covida19.

To po njegovim recima potvrđuju mnogi događaji gđe se okuplja puno mladih, a gotovo niko ne nosi zastitne maske niti drzi distancu, cak i u Sloveniji.

Jelko Kacin tvrdi da je Hrvatska pogresila kada je ukinula sva ogranicenja koja se odnose na barove , restorane i diskoteke gde je prisutno i mnogo slovenackih turista. Po Kacinu Hrvatska bi trebala da povuce meru “potpine slobode”, a o tome je pricao telefonski sa svojim hrvatskim kolegom.

Kako pise portal Radio Kopar, Slovenija je zbog sirenja broja zarazneih modifikovala meru okupljanja na javnim mestima i sa sadasnjih dozvoiljenih 500 smanila na 50 osoba. Izuzetak su velike manifestacije poput koncerata na otvorenom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.