U trendu

Snabdevanje hranom na kvantašu u Beogradu stabilno

BEOGRAD – Snabdevanje hranom na kvantašu u Beogradu je redovno i svih namirnica ima u dovoljnim količinama, a vidljivo je povećanje potražnje za robom, kao posledica pojave korona virusa u Srbiji, kažu u Veletržnici Beograd.

Potražnja je povećana, ali su ponuda i cene stabilne, kažu iz ove institucije za promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na veliko.

Primetne su pripreme za početak sezone kada nedeljni promet znatno prevazilazi 2.000 tona, a pored toga, navode, vidljivo je povećanje potražnje za robom, kao posledica pojave korona virusa u Srbiji.

Naglašavaju da je ponuda na Veletržnici stabilna i da ima dovoljno količina svih vrsta voća i povrća.

„S obzirom na to da smo prvog dana po pojavi korona virusa preduzeli niz mera, kao što su prevencija, čišćenje, dezinfekcija, ispiranje pod visokim pritiskom, u skladu sa preporukama naših državnih organa i Svetske unije veletržnica“, navodi se u saopštenju.

Dnevno, Veletržnicu u proseku poseti 2.000 poslovnih kupaca, a godišnji promet robe je oko 120.000 tona.
Tokom prve nedelje marta na Veletržnici je zabeležen promet od blizu 900 tona različitih vrsta voća i povrća, što predstavlja povećanje od oko 10 odsto u odnosu na poslednju nedelju februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.