U trendu

Snežna oluja u SAD otkazala letove i zaustavila vakcinaciju

VAŠINGTON – Velika zimska oluja zbog koja je odnela više života nastavila se i danas na severoistoku SAD, gde su snežne padavine primorale aerodrome da otkažu letove i države da zatvore mesta za vakcinaciju protiv korona virusa.

U centralnom parku napadalo je 43 centimetra snega, a debeli snežni pokrivač formirao se i u Nju Džerziju, Filadelfiji i Bostonu, prenosi NBC Njuz.

Putovanja se ne preporučuju, jer je meteorološka služba upozorila na snažne snežne padavine, na udare vetra i obalske udare za koje je verovatno da se neće povući do četvrtka.

Policija Merilanda rekla je da su se državni vojnici javili na oko 1.800 poziva i odgovorili na 505 nesreća i 245 onesposobljenih ili napuštenih vozila od nedelje.

Guverner Nju Džersija Fil Marfi rekao je tokom konferencije za novinare da je policija odgovorila na 743 nesreće i 1.362 poziva da pomogne vozačima.

Brojni letovi otkazani su danas na glavnim aerodromima, uključujući međunarodni aerodrom Džon Kenedi, Njuark Liberti i LaGvardia.

Uslovi slični mećavi prisilili su mnoge države u regionu da zatvore mesta za vakcinaciju protiv korona virusa, odlažući preko potrebne vakcine, navodi CNBC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.