U trendu

Srbi ipak mogu na more u ovih 6 zemalja, nema PCR testa ni karantina

Uprkos epidemiološkoj situaciji, građani Srbije ipak mogu na more, ali samo u šest zemalja bez ikakvih korona ograničenja, prenose mediji.

Kada je reč o turističkim destinacijama, trenutno bez PCR testa i dvonedeljnog karantina može se u Tursku, Egipat, Albaniju i BiH, ali i meksička letovališta i Maldive.

Do Neuma u BiH, Albanije i Turske može se i kopnenim putem, sopstvenim automobilom, s tim što se u Albaniju ide preko graničnog prelaza Merdare, do Turske se ide preko Bugarske, koja našim građanima dozvoljava isključivo tranzit preko svoje teritorije, dok je ulaz u BiH iz Srbije bez ikakvih ograničenja.

Do Egipta, Maldiva i Meksika neophodan je avionski prevoz, koji je po pravilu uključen u cenu aranžmana, dok u privatnoj režiji povratna karta košta od 300 do 1.600 evra.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za Kurir potvrđuje da naši građani za sada bez ikakvih ograničenja u vezi sa koronom mogu da letuju u šest navedenih zemalja:

– Takođe, bez ikakvih dodatnih peripetija mogu između ostalog i u SAD i Kongo. Svaki dan se ta lista menja i ažurira, te svako ko hoće da putuje treba prvo da proveri da li je došlo do nekih promena, a mogu i da se informišu preko Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.