Srbi najviše guglali: Google Clašroom, Kovid-19, izbori u SAD

BEOGRAD – Gugl je danas objavio svoju godišnju listu pojmova koji su najčešće pretraživani u 2020. godini.

Mnoge obrazovne ustanove su organizovale učenje na daljinu koristeći različite platforme za povezivanje i učenje, pa stoga ne čudi što je pojam Google Clašroom bio najpretraživaniji pojam u Srbiji ove godine.

Godinu za nama definitivno je obeležila i aktuelna pandemija korona virusa koja je u velikoj meri uticala kako na privatni tako i na poslovni život pojedinaca, tako da je to bio drugi najpretraživaniji pojam.

Kao posledica novonastale situacije rad od kuće za mnoge je postao neophodnost, pa su građani često pretraživali i popularne aplikacije, kao što je Zoom, posebno jer su ih koristili u poslovne svrhe, preneo je B92.

Osim toga, građani Srbije su tokom 2020. godine na Gugl pretraživaču najčešće pretraživali i aktuelne sportske događaje, poznate ličnosti, kao i serijske programe.

Građane u Srbiji, kao i u ostatku regiona, posebno su zanimali i izbori u SAD koji su se ove godine našli među najpretraživanijim pojmovima.

U Srbiji je ponovo potvrđeno pravilo da je sport jedna od najvažnijih sporednih stvari na svetu jer su se događaji poput NBA utakmica, meča Srbija-Škotska, i turnira kao što su Rolan Garos i Australian Open našli među najpretraživanijim sportskim događajima ovde godine.

Kao i prethodnih godina aktuelni televizijski sadržaji, pre svega domaće i strane serije privlačili su pažnju velikog broja ljudi.

Među najpretraživanijim serijskim programima ove godine našli su se domaća serija „Igra sudbine“, kao i planetarno popularna „La casa de papel“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.