U trendu

Srpski olimpijski tim u pripremama za Olimpijske igre

Bliži se početak takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju, a srpski reprezentativci naporno treniraju, žele još jednom da se prikažu u dobrom svetlu i osvoje medalje.

Vaterpolo reprezentacija Srbije braniće olimpijsko zlato iz Rio de Žaneira pre pet godina, a osim dobrih igara, cilj je da ekipa ode zdrava na takmičenje. Reprezentativac Fiip Filipovic o nastupu na Igrama kaze:

„Ne slažem se sa vama da branimo bilo šta. Prošlo je pet godina, želeli bismo da osvojimo još jedno zlato, put je težak i dugačak i trenutni planovi su kratkoročni da budemo svi zdravi i u najjačem sastavu. U kom god sastavu da nastupamo bićemo konkurentni na Igrama“.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u Grupi B sa selekcijama Španije, Hrvatske, Crne Gore, Australije i Kazahstana.

Grupa je „izuzetno teška“ i formu treba tempirati na najbolji način.

Osvajačica zlatne medalje u tekvondou na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine Milica Mandić ocenila je da će uslovi na Olimpijskim igrama biti teži usled pandemije korona virusa, ali da je, kao i uvek, cilj svakog sportiste najbolji rezultat.

„Biće drugačije svakako, neće biti publike, nećemo moći da gledamo druge sportiste. Ali svako od nas ima svoj zadatak ispred sebe – da kada dodje na teren, ostvari ono za šta je trenirao. Teško će biti i sve oko protokola, testiranja na virus, ali na nama je da tamo odemo zdravi“, navela je ona.

Srpski olimpijski tim će na Igrama nositi opremu poljskog brenda 4F.

Kolekciju je kreirao dizajnerski tim od 20 ljudi, zasnovana je na motivima i bojama Srbije, a u izradi su korišćeni i motivi Japana, domaćina Olimpijskih igara. Kolekcija se sastoji od 80 kombinacija boja i dezena, a osnovne boje inspirisane su srpskom zastavom, pa su korišćene vatreno crvena, intenzivno plava i čisto bela boja.

Olimpijske igre održaće se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar