U trendu

Sutra jubilarna 75. ulična trka u Ćuriji

ĆUPRIJA – Tradicionalna, jubilarna 75. ulicna trka u Ćupriji, jedna od najstarijih u Evropi, biće održana sutra, stigli su takmičari iz BiH, Bugarske i Slovenije, izjavio je večeras Tanjugu direktor trke Dragan Zdravković.

Trka, pod nazivom „Memorijal Alkeksandar Petrović“ je zakazana za 16.30 sati, a dolazak su najavili i predsednik Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, proslavljeni atletičar i atletski funkcioner Dane Korica i drugi.
Zbog korona virusa, biće nekoliko stotina takmičara i gostiju manje nego prošlih godina, dodao je. Zdravković.

Grad atletike, koji je sportu Srbije i Jugoslavija dao preko 60 vhunskih takmičara, među kojima i Veru Nikolić, Snežanu i Dejana Pajkića, Dragana Zdravkovića… proslavljenog trenera Aleksandra Acu Petrovića, i ove godine očekuje najbolje trkače Srbije, muškarce na 3.000 metara i žene na 2.400 metara.

Ulična traka u Ćupriji se održava, povodom Dana opštine 13. oktobra i praznik je atletike osim za Ćupriju i za susedne gradove Jagodinu i Paraćin.

Održava se u organizaciji Atletskog saveza Ćuprije, pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Ćuprija i Atletskog savaza Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.