Švarm: Vlast bi povukla drugačije poteze da protest nije studentski

Glavni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm ocenio je danas da bi vlast povukla drugačije poteze da su sinoćni protest organizovali gradjani koji nisu studenti.

Švarm je u izjavi agenciji Beta naveo da je takva reakcija odraz straha vlasti od studentskih protesta.

Prema njegovoj oceni, javnost je osetljiva na studentske teme a u situaciji izbacivanja studenata iz domova, slala bi se ružna slika potencijalnog izbacivanja iz studentskih soba od strane policije.

Švarm je kazao da je kod gradjana rasprostanjeno mišljenje da je vladajuća Srpska napredna stranka krivac za porast broja zaraženih korona virusom, što doprinosi bržoj reakciji vlasti na studentski protest.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak uveče da će u okviru novih mera za suzbijanje epidemije korona virusa u Beogradu, svi studentski domovi u glavnom gradu ponovo biti zatvoreni kao što je to bio slučaj od 17. marta do 15. maja.

Studenti su se okupili ispred svih domova, nakon čega se više stotina njih iz nekoliko domova u Beogradu okupilo pred ponoć ispred zgrade Skupštine Srbije na protestu sa kojeg su zatražili da se poništi odluka o zatvaranju domova i da se studentima koji su zaraženi korona virusom om

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.