U trendu

SZO: Nedeljni broj novih slučajeva Kovid 19 porastao 10 odst

ŽENEVA – Svetska zdravstvena organizacija (SZO)saopštila je da je prošle nedelje zabeležen porast novih slučajeva korona virusa od 10 odsto i da se on bazira na skokovima infekcije zabeleženim u Americi i Evropi, prenosi AP.

Agencija navodi da je SZO u svom nedeljnom izveštaju o globalnom stanju s pandemijom objavljenom danas navela da je broj novih infekcija kovid-19 u svetu dostigao vrhunac početkom januara sa skoro pet miliona slučajeva nedeljno, ali da je potom pao na oko 2,5 miliona slučajeva nedeljno sredinom februara.

AP prenosi da je SZO izvestila da je prošla nedelja, treća uzastopna, u kojoj je došlo do globalnog porasta novih slučajeva, posle nekoliko nedelja opadanja infekcija, kao i da je 80 odsto svih novih slučajeva i smrtnih slučajeva od kovid-19 u poslednjih nedelju dana registrovano u Americi i Evropi.

U Evropi su, prema SZO, novi potvrđeni slučajevi porasli za oko šest odsto za nedelju dana, dok su smrtni slučajevi i dalje u opadanju, a najveći broj zabeležen je u Francuskoj, Italiji i Poljskoj, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.