Tajvan: Kažnjen EVA Ervejs zbog nesavesnog pilota

TAJPEJ – Tajvansko Ministarstvo saobraćaja kaznilo je danas EVA Ervajs korp sa milion tajvanskih dolara (35.000 američkih dolara) nakon što je vlada okrivila jednog od njenih pilota za redak lokalni slučaj Kovid-19, jer nije poštovao pravila o prevenciji bolesti.

Tajvan do ove nedelje nije imao lokalno prenosiv slučaj korone od 12. aprila, zahvaljujući ranim i efikasnim merama za zaustavljanje širenja virusa, uključujući masovno nošenje maski i strog karantin za sve koji dolaze u zemlju, preneo je Rojters.

Vlada je bila uzdrmana pojavom lokalne infekcije žene, čiji je prijatelj pilot sa Novog Zelanda potvrdio da je zaražen korona virusom početkom nedelje.

EVA Er je otpustila pilota, koji nije imenovan i koji se leči u bolnici.

Slučaj je razbuktao bes javnosti nakon što je vlada saopštila da on nije prijavio sve svoje kontakte i mesta na kojima je bio, niti je nosio masku u kokpitu kada je trebalo.

Ministarstvo saobraćaja Tajvana je prenelo reči svog ministra Lin Čia-lunga, koji je rekao da aviokompanija nije u potpunosti sprovela epidemiološke mere prevencije.

Predsednica Tajvana Cai Ing-ven pozvala je juče ljude da ostanu mirni pošto je vlada saopštila da su svi oni koji su bili u kontaktu sa ženom zaraženom od korone negativni na korona virus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.