Teheran: SAD kriju istinu o napadu na bazu u Iraku

TEHERAN – Sekretar iranske Revolucionarne garde Ali Šamkani, optužio je danas Vašington da je prikrivao informacije o iranskom raketnom napadu na američu bazu u Iraku.

On nije izneo detalje u objavi na Tviteru kojom je reagovao na optužbu američkog državnog sekretara Majka Pompea da Iran krije informacije o širenju koronavirusa u toj zemlji, prenosi Rojters.

„Pompeova zabrinutost zbog onoga što on smatra prikrivanjem širenja koronavirusa dolazi nakon što Bela kuća nije objavila istinite informacije o napadu na bazu Ain al-Asad“, napisao je Šamkani.

Iran je izveo raketni napad na bazu Ain al-Asad u Iraku početkom januara, nekoliko dana nakon što je u američkom vazdušnom napadu ubijen iranski general Kasem Sulejmani.

Američka vojska je saopštila da je u iranskom napadu više od 100 vojnika zadobilo povrede mozga, dok su iranski vojni zvaničnici tvrdili da je nekoliko pripadnika američkih snaga poginulo.

Pompeo je ranije danas rekao da su SAD veoma zabrinute zbog toga što Iran možda zataškava detalje o širenju korona virusa i apelovao na Teheran da kaže istinu o epidemiji.

(Tanjug)