U trendu

Tekstilni pogon firme Jumko preporodio Drvar

DRVAR – Tekstilni pogon firme Jumko (Yumco) je za dve godine preporodio Drvar, a uprkos pandemiji korona virusa vredne žene u fabrici imaju pune ruke posla i ovih dana šiju opremu za vojne bolnice i Pošte Republike Srbije, piše Glas Srpske.

Uskoro bi tim te male fabrike trebalo da bude ojačan sa još tridesetak radnika.

Šef proizvodnje u pogonu vranjske fabrike u Drvaru, Dragan Pavlović, kaže da u fabrici trenutno radi 87 radnika te da su u planu nova zapošljavanja u najskorije vreme.

‘Tokom dve godine, od kada je otvoren pogon, zbog korone nismo radili svega pet dana. U jednom periodu radili smo u dve smene da bi poštovali epidemiološke mere. Trenutno radi jedna smena. Posla ima i mi krizu s nedostatkom materijala i poskupljenjem transporta nismo osetili’, rekao je Pavlović za banjalučki list.

Dodao je da imaju pune ruke posla za narednih mesec i po dana i da bi uskoro trebalo da im stignu i nove narudžbine.

Načelnica Drvara Dušica Runić kaže da desetine žena ostvaruju egzistenciju zahvaljujući fabrici Jumko.

‘Probni period je prošao, uprava je zadovoljna radnom snagom, posla imaju dovoljno i njihov cilj je da se šire i nadam se da će uskoro biti otvorena i nova radna mesta. Skoro stotinu porodica živi zahvaljujući ovom pogonu’, navodi Runić i naglašava da je ova fabrika velika podrška razvoju Drvara.

Pogon fabrike Jumko iz Vranja su u Drvaru zvanično otvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer RS Radovan Višković 29. januara 2020. godine. Za izgradnju ovog tekstilnog pogona Vlada Srbije je izdvojila 500.000 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar