U trendu

Tramp u bolnici, prima lek lek remdesivir

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp prebačen je u petak uveče u vojnu bolnicu „Volter Rid“ u Merilendu, pošto je, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na korona virus, počeo da pokazuje prve simptome kao što su blago povišena temperatura i kašalj.

Na fotografijama objavljenim nakon što se Tramp ukrcao u predsednički helikopter „Marine One“ vidi se da je on sam izašao iz Bele kuće, odšetao stotinak metara i ušao u helikopter kojom je prebačen u bolnicu.

U saopštenju lekara Bele kuće navedeno je da je Tramp počeo da prima lek remdesivir, prenosi Rojters. Kako se dodaje, njemu nije neophodna podrška kiseonika.

Bela kuća je prethodno saopštila da će Tramp, iz predostrožnosti i po preporuci lekara i medicinskih stručnjaka, narednih nekoliko dana raditi iz predsedničke kancelarije u bolnici.

Portparol Bele kuće Kejli Mekneni saopštila je da će američki predsednik biti na lečenju u vojnoj bolnici „Volter Rid“ u Betezdi, u Merilendu, narednih nekoliko dana iz predostrožnosti.

„Predsednik Tramp je dobro raspoložen, ima blage simptome i radio je danas ceo dan,“ izjavila je Mekeni, prenosi Rojters.

Ipak, zbog predostrožnosti i prema preporuci lekara i zdravstvenih stručnjaka, predsednik će raditi iz predsedničke kancelarije u Volter Ridu sledećih nekoliko dana, kaže se u saopštenju Bele kuće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.