Turnir u Indijan Velsu otkazan zbog koronavirusa

INDIJAN VELS – Teniski masters turnir u Indijan Velsu neće se održati zbog epidemije koronavirusa, saopštili su organizatori.

Kako se navodi, do otkazivanja turnira došlo je zbog toga što je potvrđeno nekoliko slučajeva koronavirusa u Južnoj Kaliforniji.

Lokalne vlasti zabrinute su da bi moglo da dođe do širenja COVID 19, pa je odlučeno da se zbog bezbednosti igrača i navijača ovaj turnir otkaže.

Profesor medicine na Univerzitetu Južna Kalorilna Dejvid Agus izjavio je da održavanje turnira u ovoj situaciji nije nikom u interesu.

„Rizik po javno zdravlje je trenutno prevelik. Nije u javnom interesu navijača, igrača i ljudi iz okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajedncu od koronavirusa“, rekao je Agus.

Direktor Mastersa u Indijan Velsu Tomi Has izjavio je su spremni da se turnir održi u nekom drugom terminu.

„Razočarani smo što se turnir neće održati, ali zdravlje i bezednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tražimo za opcijama“, rekao je Has.

Saopštenje o otkazivanju stiglo je u nedelju uveče, kada su već mnogi igrači stigli na pripreme.

„Mi smo ovde, i još nismo odlučili šta ćemo dalje,“ napisao je Rafael Nadal na svom tviter nalogu i dodao da je veoma tužno to što se trenutno dešava u svetu i da se nada da će vlasti brzo pronaći rešenje. „Ostajte dobro i sigurno“, poručio je Nadal.

Na ovom turniru trebalo je da igra i Novak Đoković.

Turnir u Indijan Velsu trebalo je da se održi od 9. do 23. marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.