U trendu

Tužna godina: Ko nas je sve napustio 2020. (foto)

Ispraćamo poslednje dane 2020. godine koju ćemo, osim po koronavirusu, pamtiti i po mnogobrojnim javnim ličnostima koje su nas napustile, kako u Srbiji, tako i u regionu. Spisak je, nažalost, podugačak.

Od legendarne glumice Nede Arnerić do Džeja Ramadanovskog…

Rajko Dujmić

Nekadašnji vođa grupe Novi fosili Rajko Dujmić, preminuo je 4. avgusta u 65. godini, nekoliko dana nakon što je automobilom sleteo u provaliju od 11 metara. On je je kod Ravne Gore izgubio kontrolu nad vozilom, u kojem je bio sam, i sleteo je u provaliju, te je smešten u jedinicu intenzivne nege riječkoga Kliničkog bolničkog centra.

Mustafa Nadarević

Legendarni glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolesti u 77. godini, 22. novembra ove godine. Od karcinoma pluća bolovao je duže vreme. U januaru je iznenadio javnost iskrenim intervjuom, jer o bolesti do tada nije govorio.

Ivan Bekjarev

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 75. godini života, 16. novembra, od posledica koronavirusa. Ivan je prilikom testiranja zbog snimanja filma “Bilo jednom u Srbiji” saznao da je zaražen koronom, nakon čega je obustavljeno snimanje, a on je primljen na bolničko lečenje.

Džej Ramadanovski

Legenda narodne muzike Džej Ramadanovski preminuo je iznenada u 57. godini, 6. decembra, kada mu je u snu stalo srce. U njegovom domu Hitna pomoć pokušala je reanimaciju koja, nažalost, nije uspela.

Krunoslav Kićo Slabinac

Pevač Krunoslav Kićo Slabinac (76) preminuo je 13. novembra, u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a, u kojoj je ležao tri meseca. Kićo je u bolnici početkom avgusta završio zbog koronarne bolesti koja mu je zahvatila krvne žile.

Isidora Bjelica

Spisateljica Isidora Bjelica, preminula je 5. avgusta, u stanu svojih roditelja na Novom Beogradu u 53. godini života. Isidora se godinama hrabro i sa osmehom na licu borila sa opakom bolešću, ali nažalost, izgubila je bitku sa rakom jajnika.

Miroslav Miša Aleksić

Basista “Riblje čorbe” Miroslav Miša Aleksić, preminuo je u 68. godini od posledica koronavirusa, 29. novembra ove godine.

On se lečio u KBC “Bežanijska kosa”, a danima je zbog lošeg stanja bio priključen na respirator. Miša je kremiran 2. decembra, a članovi grupe “Riblja čorba” nisu prisustvovali kremaciji.

Tihomir Tika Arsić

Glumac je izgubio borbu sa opakom bolešću i preminuo u 64. godini. On je sasvim slučajno, na detaljnom pregledu saznao da ima rak na glavi pankreasa, a kako se tada pripremao za filmsku ulogu, čoveka koji umire od raka, razmišljao je da li da prvo snimi film, pa da ode na operaciju, ili da odustane od uloge zbog zdravlja.

Bojan Zlatanović Tokan

Bubnjar “Amadeus Benda”, Bojan Zlatanović Tokan, preminuo je od posledica koronavirusa, u 45. godini, 24. novembra. Bojan je važio je za velikog ljubitelja adrenalina, prirode i brzih motora i iza sebe je ostavio šestogodišnjeg sina.

Mirko Babić

Glumac Mirko Babić preminuo je u 73. godini života, početkom novembra. Ono po čemu je Mirko poznat širokim narodnim masama svakako je uloga u najgledanijoj domaćoj seriji u poslednjoj deceniji “Selo gori a baba se češlja”, Radoša Bajića u kojoj Mirko igra Radašinovog prvog komšiju, Dragojla, sa kojim on deli sve zgode i nezgode seoskog života.

Bora Drljača

Pevač narodne muzike Borislav Bora Drljača preminuo je 11. oktobra, u 80. godini života, nakon borbe da opakom bolešću. Bora je nekoliko puta bio hospitalizovan.

U novembru 2019. godine operisao je tumor na debelom crevu, a nakon toga usledilo je još nekoliko operacija. U junu ove godine je ponovo primljen u bolnicu, na hirurško odeljenje onkologije u Kliničkom centru Srbije, ovaj put radi lečenja melanoma na koži.

Goran Paskaljević

Reditelj i scenarista Goran Paskaljević preminuo je krajem septembra, u Parizu u 74. godini. Režirao je čuvene filmove „Čuvar plaže u zimskom periodu“, „Varljivo leto ’68“, „Bure baruta“, „Tango argentino“.

Dobrivoje Topalović

Srpski pevač Dobrivoje Topalović preminuo je 16. juna, u 75. godini u porodičnoj kući, nakon tri meseca teške borbe sa opakom bolešću.

– Poslednjih meseci sam bio neprekidno u kontaktu s njegovom ćerkom Jelenom, od kad mu se zdravlje iskomplikovalo. Zato se nisam iznenadio kada sam čuo lošu vest, ali mi je sve jedno žao. To ne treba da objašnjavam. Pratili smo situaciju, znao sam kako stoje stvari – rekao je tada Miroslav Ilić.

Desimir Stanojević

Glumac Desimir Stanojević preminuo je 10. marta u svom stanu u Beogradu, u 70. godini.

U Pozorištu na Terazijama, publika je mogla da ga primeti u predstavama Zimski dvorac (1991), Davni flert (1991), Tri musketara (1992), Ivkova slava (1993), Violinista na krovu (1993), Jubilej (2000), Grk Zorba (2011) i Zona Zamfirova (2012). Njegova najpoznatija televizijska uloga je Vukašin Golubović iz serije „Srećni ljudi“.

Neda Arnerić

Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je početkom januara u 67. godini života.

Nedu je za trpezarijskim stolom pronašao njen brat. Nije bilo tragova nasilja, a vrata stana glumice bila su zaključana. Tada je Nedin brat pozvao bravara koji je otvorio vrata. Na licu mesta su bili policajci koji su obavili uviđaj i Hitna pomoć, koja je konstatovala smrt.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.