U Crnoj Gori panična kupovina namirnica zbog glasina o vanrednom stanju

Gradjani Crne Gore u panici kupuju osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu, iako je Vlada demantovala da sutra planira proglašenje vanrednog stanja zbog koronavirusa.

Rafovi nekih od vodećih supermarketa su opustošeni – vidi se i u radnjama i na slikama koje objavljuju podgorički portali vesti.

U vodećim hipermarketima „Voli“ i „HD Laković“ danas je povećan promet 30 odsto zbog straha od pojave koronavirusa u Crnoj Gori, potvrđeno je iz ovih trgovačkih lanaca.

Na današnjem sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i vodećih distributera i prodavaca robe široke potrošnje, saopšteno je da nema razloga da gradjani prave zalihe i rečeno da sve robe ima dovoljno.

U Podgorici je danas zavladala panika pošto su se proširile dezinformacije da Vlada zbog koronavirusa namerava da sutra proglasi vanredno stanje.

Iz Vlade su demantovali tu dezinformaciju, rekavši da i ne razmišljaju o vanrednom stanju, niti da za tim ima potrebe.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je danas da u Crnoj Gori do sada nije potvrđen nijedan slučaj koronavirusa.

I on je apelovao na gradjane da ne šire paniku i uznemirenost dezinformacijama o virusu putem društvenih mreža, a naročito o tome da postoje slučajevi oboljevanja, ali da se skrivaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.