U Italiji do sada 80 hiljada žrtava virusa

RIM – U poslednja 24 sata u Italiji je novih 507 žrtava kovida19. Time je ukupan broj preminulih od korona virusa, od početka pandemije u Italiji do sada, premašio 80 hiljada, javlja agencija Ansa.

U jednom danu zabeleženo je 15 hiljada novozaraženih, u 10 od 20 italijanskih regija epidemiološka situacija je teška, a broj pacijenata u odelenjima intenzivne nege, na nacionalnom nivou, je iznad kritične tačke.

Kovid-pacijenti zauzimaju vise od 30 odsto od ukupno raspoloživih kreveta. Zauzetost bolničkih ležajeva u odelenjima intenzivne nege je jedan od indikatora težine epidemiološke situacije.

“Virus nije pobedzen i jedini put da se prevlada pandemija je vakcinacija”, rekao je u parlamentu ministar za zdravstvo Roberto Speranca.

Na njehov predlog parlament je usvojio produženje vanrednog stanja zbog zaraze, do 30 aprila.

Vlada je na sinoćnoj sednici usvojila novi paket anti-kovid mera koje treba da stupe na snagu u noći između petka i subote. Ostaje na snazi podela reagija na tri boje/zone: žuta, narandzasta i crvena, shodno težini epidemiološke situacije, a zabrana međugradskog i među-regionalnog saobraćaja, policijski sat od 22 od 5 sati narednog dana ostaju na snazi na celoj nacionalnoj teritoriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.