U jeku policijskog časa protest u Parizu

PARIZ – U jeku policijskog časa koji je večeras u Parizu zbog novih mera protiv pandemije korona virusa stupio na snagu, organizovan je neprijavljeni protest protiv novih ograničenja.

U regionu Il de Frans, u kome je i prestonica Pariz, kao i u još osam francuskih regiona, od večeras je na snagu stupila nova mera policijskog časa, koja će svakog dana u naredne četiri nedelje trajati od 21 sat do 6.00 ujutru.

„Sloboda, sloboda“, uzvikivalo je stotinak učesnika protesta na Trgu Šatle u četvrtom pariskom arondismanu, prenosi „Figaro“.

Učesnici protesta su bacali kante za smeće na ulicu, a policija je posle tridesetak minuta uspela da primora okupljene da se raziđu, piše francuski list.

Pariski dnevnik prenosi i atmosferu francuske prestonice tokom policijskog časa, navodeći da se u 21 sat sticao utisak kao da je 1.00 po ponoći, da su mnogi delovi grada pusti i da se građani pridržavaju mera.

„Figaro“ piše da građani poštuju mere uvedene u još osam francuskih regiona – Lionu, Lilu, Tuluzu, Monpeljeu, Sent Etjenu, Eks-Marseju, Ruenu i Grenoblu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.