U trendu

U Mađarskoj rekordan broj novozarazenih – 12.637 slucajeva

BUDIMPEŠTA – U protekla 24 sata Mađarska je zabeležila rekordnih 12.637 novih slučajeva korona virusa, a od posledica infekcije preminulo je 176 pacijenata, saopštila je danas vlada te zemlje.

Od početka pandemije u zemlji je zabeleženo 1.045 miliona novozaraženih i 33.519 smrtnih ishoda, prenosi agencija Rojters.

Mađarska, zemlja sa 10 miliona stanovnika čija stopa vakcinacije zaostaje za prosekom Evropske unije, uvela je nove mere ograničenja protiv korona virusa prošle nedelje, navodi britanska agencija.

Vlada premijera Viktora Orbana, koja se protivi daljim zatvaranjima iz straha od posledica za ekonomiju, pokrenula je ove nedelje kampanju vakcinacije.

Vladini današnji podaci pokazuju da je 5,81 miliona ljudi, ili nešto manje od 60 odsto stanovništva je upotpunosti vakcinisano, dok je 2,04 miliona ljudi primilo buster dozu vakcine.

Mađarska je proglasila buster dozu vakcine obaveznom za zdravstvene radnike.

Vlada premijera Orbana, takođe, je dozvolila kompanijama da same proglase obaveznu vakcinaciju protiv kovida-19 za svoje radnike.

Međutim, ideja o obaveznoj vakcinaciji izazvala je zabrinutost među Madarima, a neki su izrazili rezervu uprkos tome što su već vakcinisani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar