U trendu

U Ušću i mobilnom autobusu 8000 vakcinisanih

BEOGRAD – U beogradskom tržnom centru „Ušće” i autobusu adaptiranom u mobilni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa do sada je imunizovano više od 8.000 osoba, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

„To je bila poenta, da idemo tamo gde obični punktovi za vakcinaciju ne mogu biti dostupni“, rekla je Stanisavljević i dodala da je na punktu u tržnom centru „Ušće” do sada vakcinisano više od 6.000 građana, a u autobusu za vakcinaciju preko 2.100.

Najavila je da je u planu da se takvi punktovi otvore i u tržnim centrima „Beo šoping centar”, „Rajićeva”, „Galerija” i „Stadion”.

„Razgovarali smo sa njihovim predstavnicima i oni su dali prostor bez nadknade“, rekla je ona.

Stanisavljević je navela da se Beograd polako približava broju od 50 odsto vakcinisanih. Ona je dodala da je naročito ponosna što je vakcinisano više od 77 odsto sugrađana starijih od 65 godina, ali i istakla da je cilj da se dostigne 90 odsto te populacije.

„Opštine Stari grad i Savski venac se već približavaju broju od 90 odsto, ali imamo druge opštine gde je oko 60 odsto. Zato je važno da svaka gradska opština ima jednaku mogućnost za vakcinaciju i zato smo otvorili 52 mobilna punkta u svakoj ambulanti, u svakom selu“, rekla je Stanisavljević.

Ona je najavila da se zbog loših vremenskih uslova, trenutno vrši dezinfekcija autobusa namenjenog za vakcinaciju koji će od petka ponovo biti dostupan građanima.

Kako je rekla, autobus će u petak biti na „25. maju” na Starom gradu, u subotu na Zemunskom keju, u nedelju na Adi Ciganliji, a u ponedeljak u Surčinu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu je istakla i da je 15. maj bio rekordan po broju vakcinisanih u jednom danu u tom autobusu, kada je više od 430 ljudi primilo vakcinu protiv korona virusa.

Građani dobro reaguju na otvaranje ovakve vrste punktova, istakla je Stanisavljević i podsetila da se to organizuje uz predlog struke, pre svega Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Ona je dodala da je namera da se tako dođe do svakog građanina koji želi da primi vakcinu, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.