U trendu

U Zagrebu jeftinija sahrana košta 1.983 evra

ZAGREB – Gradske vlasti Zagreba saopštile su da će prosečne cene sahrana i kremacija u hrvatskom glavnom gradu biti smanjene u proseku za 20 procenata od 15. februara, odnosno od 600 do 800 kuna (79 do 105 evra) po ispraćaju, kako bi se smanjilo finanijsko opterećenje porodicama preminulih.

Prema pisanju Večernjeg lista, u Hrvatskoj je usred pandemije korona virusa došlo do rasta cena pogrebnih usluga, pa je sada u jeftinijoj varijanti potrebno 15.000 kuna (1.983 evra) za zagrebačku sahranu.

Cene pogrebnih usluga zagrebačkih Gradskih groblja pre poslednje korekcije u septembeu nisu se menjale više od 12 godina, zbog čega je, kako se navodi postojala poslovna opravdanost njihovog povećanja u smislu finansijske održivosti komunalne usluge, prenosi portal Index.

Imajući u vidu trenutnu nepovoljnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom kovid-19 i razornim zemljotresima u 2020, pristupilo se ponovnoj korekciji cena komunalnih usluga Gradskih groblja, saopšteno je iz Gradske uprave, nakon sastanka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s predstavnicima Udruženja pogrebnika.

Nove cene, koje treba da stupe na snagu 15. februara, važiće do daljeg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.