U trendu

Ukrajina: Već dva dana rekordan broj preminulih od Kovid 19

KIJEV – Ukrajina drugi dan zaredom beleži rekordan broj smrtnih slučajeva povezanih sa Kovid 19, a danas je dostignut i najveći broj hospitalizacija, jer se zemlja bori sa novim talasom infekcija koronavirusa u kome dominira zarazniji britanski soj, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je ministar zdravlja Maksim Stepanov saopštio da su 342 pacijenta preminula tokom poslednja 24 časa, čime se ukupan broj smrtnih slučajeva zbog KOVID-19 povećao na 30.773.

Stepanov je rekao i da su tokom jučerašnjeg dana prijavljene 14.174 nove infekcije, čime se ukupan broj slučajeva tokom pandemije popeo na oko 1,6 miliona.

Ministar je u objavi na Fejsbuku potvrdio i da je rekordnih 5.438 Ukrajinaca tokom proteklog dana primljeno u bolnice zbog infekcije Kovid 19, a prethodni dnevni rekord iznosio je 4.887 i dostignut je 11. marta.

Ukrajina je počela sa sprovođenjem programa imunizacije prošlog meseca, ali tempo je spor sa samo 137.026 vakcinisanih ljudi koji su sa današnjim danom dobili prvu dozu, a zemlja je do sada nabavila 500.000 doza vakcine AstraZeneka proizvedene u Indiji, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.