U trendu

UNS: Utvrditi ko stoji iza poternice za urednicom Podrinskih u Šapcu

 Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovao je danas zbog javnog targetiranja novinarke glavne i odgovorne urednice „Podrinskih“ Isidore Kovačević i zatražilo je da policija utvrdi ko stoji iza letaka-poternica koju su nepoznate osobe distribuirale u Šapcu.

Veliki broj letaka u kojima piše da je Isidora Kovačević, medijski pokrovitelj batinaša osvanuo je jutros u Šapcu.

„Preko noći neko je stavio na svaki automobil, ubacivao u poštanske sandučiće, lepio po banderama poternice u kojima piše da je nagrada za moju glavu miran san Šapčana“, kazala je Isidora Kovačević UNS.

Dodala je da slučaj prijavila policiji.

„Dala sam izjavu, priložila izveštaj iz hitne pomoći, jer mi je bilo loše od samog pogleda na taj papir. U policiji sam rekla da tražim da se pronađu ne samo oni koji su to delili i štampali, već i nalagodavci tog čina“, rekla je ona.

Istakla je da pretpostavlja da iza napada stoje lokalni aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i da je zbog uredjivačke poliktike i izveštavanja „Podrinskih“ već prozivana u emisijama lokalnih televizija.

Podsetila je i da je pre dve godine na društvenim mrežama objavljeno da „Podrinske“ preko štampanih primeraka novina šire korona virus.

Slučaj je prijavljen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, ali nikakvog odgovora do sada nije bilo, dodaje se.

UNS je naveo da će o tom slučaju obavestiti Stalnu radnu grupu za zaštitu novinara i Radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar