U trendu

Ursula for der Lajen Vučiću: Dijalog ključ za put ka EU, uz vladavinu prava

Obnova dijaloga Beograd-Priština je od ključnog značaja za napredak Srbije ka Evropskoj uniji, uz nastavak reformi, posebno u cilju jačanja vladavine zakona i bitke protiv korupcije, stavila je do znanja predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u razgovoru sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem danas u Briselu.

To je saopštila predstavnica za štampu u Evropskoj komisiji Ana Pisonero, koja je rekla da je Ursula fon der Lajen u osvrtu na ishod izbora u Srbiji „ohrabrila srpsko rukovodstvo da pokrene istinski dijalog sa svim strankama da bi se pospešio napredak u evropskim reformama, uz potrebu da se stvori širok konsenzus i kao prioritet otklone nedostaci u izbornom procesu“.

Predsednica EK i srpski predsednik su, po rečima portparolke Pisonero, razmotrili posledice epidemije korona virusa i sredstva koja je EU angažovala za Zapadni Balkan i Ursula fon der Lajen je Vučića izvestila o ekonomskom i paketu investicija za region koji Unija priprema za jesen.

Srpski predsednik Vučić se danas sastao i sa evropskim komesarom Oliverom Varhejijem, a popodne će razgovarati i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.