U trendu

Usvojen i plan o izgradnji kompleksa „Bio kampus“

BEOGRAD – Odbornici Skupštine grada Beograda su danas, između ostalog, usvojili predlog plana kojim se stvaraju preduslovi za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, a gradonačelnik Zoran Radojičić ističe da je važno zaposlenima u službi bezbednosti izaći u susret kako bi se rešila njihova stambena pitanja.

„Ovim planom je predviđena i izgradnja kompleksa ‘Bio kampus’ – modernog naučnog centra koji će se nalaziti u blizini Instituta za genetiku, Instituta ‘Torlak’ i Farmaceutskog fakulteta, a u okviru kojeg je predviđena izgradnja zgrade Biološkog fakulteta što je posebno važno jer Biološki fakultet do sada nije imao svoju zgradu. Takođe, u okviru ovog kompleksa biće izgrađeni i novi vrtić, studentski dom, i posebno važan Centar za sekvencioniranje genoma“, rekao je Radojičić.

Naveo je da je današnja sednica Skupštine grada jedna od značajnijih jer se, kaže, pred odbornicima nalaze brojne i važne tačke dnevnog reda.

„Posebno je važno što se među njima nalazi veliki broj predloga planskih akata, jer na taj način stvaramo preduslove za dalji razvoj našeg grada“, rekao je i dodao da tu pre svega misli na Plan detaljne regulacije za Linijski park koji će, siguran je, biti još jedna turistička atrakcija u prestonici.

Naveo je da su značajne tačke današnje sednice i davanje imena Skveru Milene Dravić i Dragana Nikolića, kao i odluka o podizanju spomenika Dušku Radoviću.

Gradonačelnik se osvrnuo na pandemiju korona virusa i naglasio da je očigledno da nas očekuje težak period, te da svi zajedno moramo voditi dodatnu brigu o tome da se i u ovoj fazi pandemije borimo odgovorno i uspešno, kao i u prethodnom periodu.

Gradonačelnik je pozvao odbornike da, svako u svom domenu koliko može, sugerišu sugrađanima da se vakcinišu.

„Jedino razgovorom, razjašnjavanjem dilema koje neki sugrađani imaju, možemo postići cilj da imamo još više vakcinisanih, kao i da na kraju pobedimo korona virus“, dodao je Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.