U trendu

Vaučeri za letovanje motivisali Nišlije da čekaju u redu za vakcinu

Vaučeri za letovanje za prvih 50 vakcinisanih gradjana u tržnom centru „Delta Planet“ nisu izazvali gužve poput onih u Beogradu, ali su Nišlije danas ipak bile u redu za vakcinu i pre 10 časova kada je vakcinalni punkt otvoren.

Za prvih pola sata, uz vaučer turističke agencije „Euroturs“ od 3.000 dinara, vakcinisano je 25 ljudi, dok je prvog dana vakcinacije u pomenutom tržnom centru vakcinu primilo samo jedno lice.

Većina vakcinisanih tvrdila je da su ionako planirali da se vakcinišu, a da ih je vaučer samo dodatno podstakao, medjutim bilo je i starijih ljudi koji su rekli da su vakcinu primili kako bi njihova deca mogla da smanje troškove letovanja u Grčkoj.

Nišlijka Aleksandra Milenković kazala je da su suprug i ona primili vakcinu prvenstveno zbog zdravlja.

„Zdravlje je na prvom mestu, a vaučer je bio dodatna stimulacija. Primila sam Fajzerovu vakcinu zato što su mi to svi savetovali, dojilja sam i rekli su mi da ta vakcina ne smeta bebi“, izjavila je Milenković.

Medju gradjanima koji su vakcinisani bio je Branislav Georgijev (87) koji je po vakcinu došao u pratnji sina.

„Dobrog sam zdravlja, ali me sin nagovorio da primim vakcinu. Njemu ću dati vaučer koji sam dobio“, izjavio je Georgijev.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Danijela Nešić kazala je novinarima da je u proteklih sedam dana u tržnim centrima u Nišu vakcinisano više od 700 ljudi.

„To je odlična brojka, jer nam se broj vakcinisanih nije smanjio u Domu zdravlja i na ostalim punktovima. Prešli smo 50 odsto zaštićenih prvom dozom i skoro 40 odsto gradjana Niša dobilo je i drugu dozu“, izjavila je Nešić.

Kazala je da Niš, Beograd i Užice vode u Srbiji po broju vakcinisanih gradjana.

„Ponosna sam na naše gradjane koji vode računa o svom zdravlju, a isto tako sam ponosna i na ekipe Doma zdravlja koje rade i vikendom. Odlazimo i do svakog sela i do svakog gradjanina.
Činimo sve da obuhvat bude što veći, a razlog je da živimo slobodno i da pobedimo koronu“, istakla je Nešić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da se za sada za dodelu vaučera javila jedino turistička agencija „Euroturis“ koja će podeliti gradjanima ukupno 150 vaučera.

„Mislim da je ovo dobar način da dodatno motivišemo Nišlije koje se nisu vakcinisale. To je samo početak jer ćemo i sa ustanovama kulture i drugim organizacijama, posebno sa privatnim sektorom, da dogovaramo na koji način možemo da motivišemo ljude da nas je što više vakcinisanih“, rekla je Sotirovski.

Generalni direktor turističke agencije „Euroturs“ Milan Petković, rekao je da se ta agencija pridružila inicijativi o podeli vaučera, zbog značaja koji vakcina ima u borbi protiv korona virusa.

„Vakcinacija je ključ koji otključava brojna vrata i omogućava nesmetano putovanje. Od 1. juna verovatno u celoj Evropi, a od sutra u Grčkoj, Turskoj i u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima“, naglasio je Petković.

Vaučere za letovanje sutra će dobiti prvih 50 gradjana koji se budu vakcinisali u tržnom centru „Roda“, a prekosutra će 50 vaučera dobiti oni koji se prvi budu vakcinisali u „Forumu“.

Dobijene vaučere gradjani Niša moći će da iskoriste za letovanje posredstvom „Eurotursa“ tokom čitave letnje sezone.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.