U trendu

„Virgin Australia“ zahtevaće vakcinaciju svog osoblja

SIDNEJ – Aviokompanija „Virgin Australia“ saopštila je danas da će zahtevati od celog svog osoblja da se vakciniše protiv korona virusa, kao i domaći rival „Kvantas Ervejs“ i sve veći broj aviokompanija u azijsko-pacifičkom regionu koje su već donele ovakvu odluku.

U saopštenju aviokompanije navodi se da, piloti, osoblje koje radi u avionu i radnici koji rade na aerodromu, moraće da budu upotpunosti vakcinisani do 15. novembra, dok će ostalo osoblje imati rok do 31. marta naredne godine, prenosi agencija Rojters.

„Takođe, podržavamo sve mere koje je sprovela vlada kako bismo bili sigurni da su putnici vakcinisani“, rekla je izvršna direktorka aviokompanije DŽejn Hrdlika.

U Australiji su u „lokdaunu“ gradovi Sidnej, Melburn i Kanbera zbog slučajeva korona virusa koji su doveli do zatvaranja državne granice, a što je otežalo domaća putovanja.

Kako se navodi, Australija nije zahtevala od ljudi da se vakcinišu za putovanja, ali neke države ih zahtevaju za ulazak u određenim slučajevima.

Aviokompanije „Singapur erlajns“, „Malezija erlajns“ i „Katej Pacifik ervejs“ iz Hong Konga su među onim koji već imaju obaveznu vakcinaciju svoje posade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.