Virtuelno selo povezuje maratonce u Bostonu

Organizatori Bostonskog maratona, koji je odložen na neodredjeno vreme zbog pandemije korona virusa, osnovali su sportsko virtuelno selo, kako bi povezali maratonce.

Bostonski atletski savez saopštio je danas da je to pokušaj da se maratonci povežu i ostanu u kontaktu dok se traži novi termin za 125. legendarnu trku.

Bostonski maraton je otkazan prošlog aprila zbog pandemije korona virusa, a trka bi trebalo da bude održana na jesen.

Virtuelno selo pokrenuto je 5. januara, a organizatori se nadaju da će ga učesnici koristiti kao digitalno čvorište za razmenu saveta o treninzima i potragu za trenerima.

Učesnici mogu da se takmiče jedni protiv drugih u mesečnim izazovima ali i da se zabave, baš kao što su to činili maratonci u Bostonu još od 1897. godine.

„Bilo je sjajno. Trkači su tako prijateljski raspoloženi“, rekla je Karen Brinel, koja je postala maratonac pre tri godine.

Ona je prošle godine, kada je maraton otkazan, samostalno prešla maratonsku stazu i prikupila više od 10.000 dolara za vatrogasce u Bostonu i druge humanitarne organizacije.

Takodje i drugi maratoni iz grupe najvećih svetskih, uključujući i Njujorški, virtuelno povezuju trkače. U programu se nude onlajn časovi zumbe, joge, sticanja snage za trkače, koji bi sve to radili u grupama da nije izbila pandemija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.