U trendu

Više od 100 miliona Amerikanaca potpuno vakcinisano

VAŠINGTON – Više od 100 miliona Amerikanaca primilo je obe doze vakcine protiv korona virusa, saopštila je danas Bela kuća.

Šef tima Bele kuće za odgovor na pandemiju Džef Zients rekao je da sada 100 miliona Amerikanaca oseća olakšanje i mir, znajući da su posle duge i teške godine zaštićeni od korona virusa, prenosi CNN.

„Oni znaju da odlukom da se vakcinišu štite ne samo sebe, već i svoje porodice, prijatelje i zajednicu“, istakao je Zientis.

Bela kuća navodi da je najmanje 220 miliona Amerikanaca primilo bar jednu dozu za zaštitu od kovid-19.

Sledeća faza nacionalnog programa vakcinacije usredsrediće se na teže dostupne Amerikance, penosi Ju-Es-Ej Tudej.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, SAD imaju više od 32,28 miliona potvrđenih slučajeva korona virusa i 575.000 smrtnih slučajeva.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, više od 305,4 miliona doza vakcine je distribuirano u SAD, a dato je 237,3 miliona.

Uprkos povećanom broju vakcinisanih protiv kovid-19 i opštem padu broja inficiranih, zvaničnici okruga San Bernardino rekli su da se većina novih slučajeva primećuje kod mlađih ljudi između 18 i 49 godina.

Podaci okruga pokazuju da je potvrđenih slučajeva u toj starosnoj grupi ukupno 161.680, ili više od polovine od 295.806 slučajeva prijavljenih do sada. Srednja starost obolelih od kovid-19 bila je 37 godina u četvrtak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.