U trendu

Vlada Švajcarske ulaže 5,37 mln evra za realizaciju ACT

BEOGRAD – Vlada Švajcarske, preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, izdvojila je 5,37 miliona evra za realizaciju prve faze ACT projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo“ koja traje do kraja 2023. godine.

U okviru ACT projekta raspisani su pozivi koji za cilj imaju da organizacije građanskog društva (OGD) i jedinice lokalne samouprave (JLS) kreiraju zajedničke inicijativa koje će doneti inovativne mehanizme i alate za veće učešće građana u procesu donošenja odluka, saopštio je Helvetas Swiš Intercooperation.

Pozivi se odnose na veće učešće građana na lokalnom nivou u procesima donošenja odluka i definisanje i usvajanje propisa za uključivanje građana u kreiranje i sprovođenje javnih politika, kao i na razvoj inovativnih mehanizama i alata za veće učešće građana u procesima donošenja odluka za prevazilaženje posledica izazvanih korona virusom.

Rok za podnošenje predloga projekata je do 14. maja ove godine, navodi se u saopštenju.

Osnovne informacije poziva su – ciljna grupa, odnosno, organizacije građanskog društva i jedinice lokalne samouprave , iznos po predlogu projekta do 1.400.000 dinara, trajanje pojedinačnih ugovora -12 meseci i okvirni, predviđeni broj podržanih partnerstava OGD i JLS za oba poziva je do 26 projekata.

Detaljne informacije u vezi sa prijavom, mogu se pronaći na veb sajtu act.org.rs

Projekat ACT sprovode Helvetas Swiš Intercooperation i Građanske inicijative, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.