U trendu

VMRO-DPMNE podnosi krivične prijave protiv poslanika

SKOPLJE – Poslanička grupa najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE najavila je da će podneti krivične prijave protiv poslanika, koji su se na poslednjoj sednici parlamenta pojavili u skafanderima jer su pozitivni na korona virus.

„Juče smo u parlamentu bili svedoci derogacije pravnog sistema. Umesto da je Skupština primer rada u skladu sa Ustavom i zakonom, predsednik Skupštine i poslanici iz većine dali su primer kako ne treba raditi“, rekao je Nikola Micevski, koordinator poslaničke grupe VMRO-DPMNE.

Ocenio je da je prisustvo dva poslanika pozitivna na korona virus u parlamentu suprotno svim zakonskim normama, neopravan je i svaki pokušaj uzdizanja njih na tzv. status heroja je sramotan i nepristojan čin u očima stvarnih heroja ove pandemije.

Poslanici VMRO-DPMNE najavljivali su, a to je potvrđeno i samim glasanjem, da će podržati peti set ekonomskih mera.

Otuda je, poručuju, jasno da je jučerašnje sramotno pozorište služilo samo zadovoljenju ličnih želja pojedinaca.

Budući da niko nije iznad zakona, uključujući predsednika Skupštine i poslanike, mora postojati odgovornost.

„Sistem u kojem vladavina zakona funkcioniše po svaku cenu nije opravdan“, rekao je Micevski, prenelis u makedonski mediji.

U parlamentu su juče usvojeni zakoni iz antikriznog paketa, sa glasovima dvoje poslanika pozitivnih na kovid-19 koji su sednici prisustvovali obučeni u skafandere.

Poslanik Miroslav Bogdanovski je na sednicu došao sopstvenim vozilom, dok je Bisera Kostadinova iz Bitolja stigla vozilom Hitne pomoći, koje ju je nekoliko sati čekalo ispred zgrade parlamenta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.