U trendu

Zadar:Na zgradi nadbiskupije zastava HOS sa „Za dom spremni“

ZADAR – Na zgradi župe Sali, u Zadarskoj nadbiskupiji, na Dugom otoku kod Zadra, u subotu je pored zastave Hrvatske osvanula i zastava HOS-a sa sloganom „Za dom spremni“, piše Slobodna Dalmacija.

Župu vodi župnik Tomislav Vlahović, koji je i ranije izazivao reakcije zbog problematičnog ponašanja i stavova.

Na isticanje zastave HOS upozorili su građani, koji su poslali i fotografije, a na nekima od njih se vidi da je zgrada župskog doma gađana jajima, od kojih su ostali tragovi na fasadi i prozorima.

Župnik Vlahović je potvrdio da je on istakao zastavu HOS, dodajući da ju je, kako je rekao, „s ponosom“ istakao, zbog godišnjice operacije Bljesak.

Na pitanje novinara da li je ratnoj zastavi mesto na verskoj kući i to sa natpisom „Za dom spremni“, koji je korišćen za vreme NDH, župan im je odgovorio da su „partizančine“, kao i oni koji izvrću istorijske činjenice i lažu.

Župnik Vlahović je i nedavno za Uskrs izazvao incident kada je pozivao vernike da se ne pridržavaju mera protiv korona virusa, što je izazvalo verbalni sukob sa vernicima i u samoj crkvi.

Generalni vikar Zadarske nadbiskupije Josip Lenkić saopštio je da je Nadbiskupija pokrenula kanonski uviđaj i postupak povodom tih incidenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.