Zaev pozvao na odgovorno obeležavanje praznika

SKOPLJE – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev pozvao je građane te zemlje da obeleže predstojeće praznike odgovorno i da vode računa o svom, kao i o zdravlju svojih najbližih i javnom zdravlju kako bi podržali sve one koji su na ‘prvoj liniji’ borbe sa korona virsom.

Zaev se u video obraćanju objavljenom na sajtu makedonske vlade zahvalio svima onima koji su u ‘prvim redovima’ borbe protiv korona virusa kao što su lekarI, medicinsko i pomoćno osoblje u bolnicama, pripadnici policije i vojske, inspektori i svi angažovani u ovom kiznom stanju nazvavši ih herojima.

„Godina iza nas će ostati umapćena po zdrastvenoj i ekonomskoj krizi izazvanoj pandemijom korone virusa kod nas i u svetu. I dalje je veoma teško. Ali svim smo angažovani. Svako od nas je zabrinut i doprinosi kroz pomoć i podršku jer je reč o sopstvenom zdravlju, kao i zdravlju najbližih“, rekao je Zaev.

Pozivam sve, naglasio je Zaev, da pokažemo ogromno poštovanje lekarima i medicinskim radnicima, kao i policiji i vojsci, kroz odgovorno ponašanje i celosno poštovanje mera u predstojećem periodu.

„Da poželimo zdravlje jedni drugima, ali pre svega da doprinesemo kroz naše ponašanju. Ako smo zdravi, močićemo i da radimo i da zarađujemo i da se družimo i živimo, a i da se volimo u krugu porodice i najbljižih“. zaključio je Zaev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.