Zagrebačka Arena ispražnjena, ali ostaje u pripravnosti

ZAGREB – U zagrebačkoj Areni više nema korona pacijenata, ali objekat ostaje u pripravnosti za slučaj potrebe i s obzirom na stanje u susednim zemljama, kažu u hrvatskom Ministarstvu zdravlja.

„Trenutno u njoj nema pacijenata, ali je Ministarstvo zdravstva odlučilo da smeštajni kapaciteti i dalje budu na raspolaganju u slučaju potrebe. Iako je u Hrvatskoj trend poboljšanja epidemiološke situacije, stanje u okolnim zemljama navodi na potrebu daljnjeg opreza glede zaraze korona virusom“, prenela je zagrebačka N1 tv.

To što je Arena prazna ide u prilog dobrim trendovima kad je korona u pitanju. Pada broj novih slučajeva, pacijenata u bolnicama, ali manje je i onih koji su na respiratoru.

„I dalje treba biti oprezan jer u zemljama oko nas situacija nije idealna, možda su malo prerano popustili mere. Moramo pratiti malo ozbiljnije situaciju s mutiranom virusom“, rekla je direktorka Klinike za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“, Alemka Markotić, prenela za Dnevnik Nove TV i dodala da će popuštanje mera sigurno biti postupno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.