U trendu

Zaharova: SAD intenzivno rade na destabilizaciji Kube

MOSKVA – Moskva upozorava na sve intenzivnije nastojanje Vašingtona da destabilizuje situaciju na Kubi, izjavila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Primili smo k znanju da su SAD tokom proteklih meseci nastojale da eskaliralaju i destabilizuju situaciju na Kubi, podstičući na svaki način i preko društvenih mreza protestna okupljanja“ rekla je Zaharova, prenosi TAS S.

Ona je poručila da ministarstvo spoljnih poslova Rusije oštro osuđuje pomoć koju Vašington pruža u pripremama za današnji miting opozicije.

Zaharova je navela da na destabilizaciji Kube orkestrirano rade radikalni elementi iz Vašingtona i Majamija, dodajući da američka administracija ignoriše napore kubanskih vlasti da se uvede tržišna ekonomija i efikasno suzbijaje epidemija korona virusa.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije je ukazala da je važno izbeći provokacije tokom mitinga i izrazila uverenje da kubansko rukovodstvo, koje u potpunosti kontroliše stanje u zemlji i obični građani svojim adekvatnim i srazmernim postupanjem neće dozvoliti da se situacija razvija u negativnom pravcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.