U trendu

Zaradili tri miliona od prodaje lažnih vakcina u kojima je bila voda

Kina je uhapsila vođu bande koja je zaradila skoro tri miliona dolara prodajući lažne vakcine protiv korona virusa, u kojima je zapravo bila voda, javljaju kineski mediji.

Vrhovno kinesko tužilačko telo navelo je da su Kong Mu i njegovi saradnici napunili 58.000 špriceva fiziološkim rastvorom i prodali ih širom Kine, prenosi Sputnjik vest novinske agencije Sinhua.

Kong, koji je uhapšen 25. decembra 2020, pohvalio se kupcima da je ambalažu proizvođača vakcina dobio zahvaljujući „unutrašnjim kanalima“.

Grupa je zaradila 18 miliona juana (2,8 miliona dolara), a prošlog novembra Kong je prodao 2.000 doza lažne vakcine drugom osumnjičenom kriminalcu pod imenom Li za 61.053 dolara, piše ovaj list.

Kongova prevara prvi put je objavljena 2. februara, kada je uhapšeno oko 80 ljudi u vezi sa vakcinaškim prevarama, objavilo je kinesko Ministarstvo javne bezbednosti.

U ponedeljak je Vrhovno kinesko tužilačko saopštilo da će pojačati mere protiv proizvodnje lažnih vakcina, dodajući da je u Kini bilo više od 21 slučaja velike prevare sa vakcinama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.