Zarobljena u karantinu na kruzeru, a žuri na hemoterapiju (foto, video)

Od početka epidemije koronavirusa o težini situacije uglavnom govore brojke. Za većinu ljudi koji su se našli na mestima pogođena vurisom, važno je da ne budu zaraženi ili da se, u slučaju bolesti, oporave. Ne i za Amerikanku Kari Kolstou, čija priča o koronavirusu na kruzeru „Grand Princess“ ima potpuno drugačiju dimenziju.

Obolela od retke vrste raka, ona je sa suprugom krenula na putovanje, pre nego što se podvrgne još jednoj operaciji koja bi mogla da joj produži život.

Pošla je sa punom torbom lekova protiv bolova, jer je rak u četrvtom stadijumu. Sada strahuje da će njena sledeća hemoterpaija kasniti, jer nije sigurna da li će biti pozitivna na testu za koronavirus.

„Da bih podnela ovo putovanje moram da pijem mnogo lekova protiv bolova. Ovo za mene nije bilo baš najkomfornije putovanje, ali je pravo uživanje, za mene i mog muža, jer smo mogli više vremena da budemo zajedno, a da se ne vrti sve oko mog lečenja. Sada je sve u božjim rukama, nadam se da ću biti negativna na koronavirus, i da ču što pre moći da idem kući kako bih dobila terapiju“, izjavila je Kolstou.

(N1 Beograd)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.