U trendu

Završen 28. KBF, zaključci za kreatore ekonomske politike

BEOGRAD – Kopaonik biznis forum zvanično je danas završen izlaganjem predsednika Saveza ekonomista Srbije Aleksandra Vlahovića, a zaključci sa svih panela i specijalnih događaja biće predstavljeni u tradicionalnom dokumentu.

“Očekujem da taj dokument pomogne i Vladi Srbije i NBS da još bolje strukturiraju ekonomsku politiku za naredni period”, kaže Vlahović.

Na ovogodišnjem KBF održana su 22 panela, dva specijalna događaja i tri plenarne sesije, a Vlahović kaže da su teme bile u skladu sa vremenom.

“Imali smo interesantnog specijalnog gosta, profesora Branka Milanovića, i završnu reč predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić”, naveo je Vlahović.

On je podsetio da je 28. KBF prvi put organizovan u hibridnom formatu u Beogradu zbog epidemije korona virusa.

“Očigledno da smo mi organizatori bili u pravu da održimo tradiciju i kontinuitet uprkos veoma teškim uslovima za organizaciju foruma”, rekao je Vlahović i podsetio da je skup u Davosu ove godine odložen i pomeren za iduću.

Naveo je da u ponedaljak KBF imao više od 1.000 slušalaca preko Jujutb platform, u utorak 1.600, juče 1.450 slušsalaca, a danas i više od 1.600.

Najavio je da će na sajtu KBF od ponedeljka biti video zapisi svih panela sa ovogodišnjeg foruma.

Zahvalio je sponzorima, ovogodišnjem domaćinu hotelu Metropol i medijiskim sponzorima Tanjugu, Blicu i NIN-u.

“Vidimo se na Kopaoniku u hotelu Grand od 6. do 9. marta 2022. godine”, rekao je Vlahović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.