U trendu

Završen protest udruženja ivent industrije

BEOGRAD – Zajednički protest udruženja ivent industrije koju čine firme čija je osnovna delatnost organizacija proslava završen je oko 18.15 ispred Vlade Srbije.

Zahtevi predstavnika ivent industrije su direktna finansijska pomoć za najugroženije delatnosti za period od kada im je, kako kažu, zabranjren rad, dok ne počnu da rade punim kapacitetom, da krizni štab i vlada hitno usvoje mere koje je propisao gradski zavod za javno zdravlje Beograd, a kojima je propisano pod kojim uslovima ivent industrija može da počne da radi, kao i tačan datum početka rada.

Na protestu su učestvovali i predstavnici udruženja muzičara, noćnih klubova i barova, udrženja salona venčanica, fotografi, snimatelji…

Predstavnik Asocijacije ugostitelja Dario Prpić pozvao je državu da bude odgovorna prema poreskim obveznicima i da finansijski pomogne ugostiteljstvu kao jednoj od najugroženijih grana u pandemiji korona virusa.

„Tražimo hitan sastanak na kome ćemo predstaviti plan pomoći. Nadam se da ne misle da će nas eventualnim otvaranjem umiriti i rešiti naše probleme“, rekao je Pripić na protestu i dodao da oni nakon otvaranja ugostiteljskih objekata traže finansijsku pomoć za poslednjih 13 meseci i jasne olakšice za budući period.

Prpić je dodao da ugostitelji traže da se nove mere koje se tiču rada tih objekasta ne donose bez njihovih saveta.

Sledeći protest zakazan je za idući ponedeljak U 16.30 ČASOVA ispred Vlade Srbije ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi.

Saobraćaj u Nemanjinoj i Ulici Kneza Miloša je ponovo uspostavljen nakon protesta.

Skup je nazvan „Protest za opstanak“, a među okupljenima je bio i predsednik Dosta je bilo Saša Radulović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.