U trendu

Zbog koronavirusa ne izlazi, ali je smislila genijalan način da obavi kupovinu (video)

Broj umrlih od koronavirusa iz dana u dan drastično se povećava, a sve je veći i broj zaraženih osoba. Kako se ne bi zarazili, mnogi kineski građani su se zatvorili u kuće, prethodno se snadbevši neophodnim namirnicama, dok su pojedinci smislili originalne načine za nabavu. Naime, jedna Kineskinja iz provincije Šandong dosetila se da pomoću vozila na daljinsko upravljanje poseti najbližu prodavnicu, ne napuštajući svoju kuću, piše NY Post

Čen Tao iz Đinana snimala je celi proces kada je u nedelju, iz udobnosti svog doma, krenula u kupovinu samo pomoću svog nesvakidašnjeg vozila i kamere.

Ona tvrdi da ovim uređajem može upravljati na udaljenosti od oko 800 metara, što joj je sasvim dovoljno kako bi posetila najbližu prodavnicu.

U kutiju koju vozilo vuče ona je stavila svoj broj mobilnog telefona kako bi je vlasnik prodavnice mogao da je nazove i sazna šta želi da kupi.

Na snimku koju je zabeležila kamera u prodavnici, može se čuti kako Čen preko spikerfona priča s obezbeđenjem.

„Možeš li mi, molim te, pomoći da pozovem vlasnika prodavnice“, pita ona po dolasku vozila na destinaciju, a ubrzo nakon toga radnik obezbeđenja donosi joj namirnice po koje je došla i smešta ih u kutiju.

Snimak je nastao nakon što su vlasti u provinciji Šandong donele odluku da kompanije na ovom području prestanu s radom do 10. februara kako bi se sprečilo širenje virusa.

Broj oboljelih od koronavirusa dostigao je preko 60.000, dok je od njega do sada umrlo preko 1.300 ljudi.